SKS bidrar til sommerskole

I samarbeid med Vitensenteret Nordland og Forskerfabrikken gir SKS støtte til sommerskole på Fauske og i Bodø. Årets tema er bærekraft hvor elevene skal utforske elektriske kretser, fornybar energi og kjemiske reaksjoner. Gjennom spennende aktiviteter skal sommerskolen demonstrere og undervise i hvordan naturvitenskap kan skape gode løsninger for fremtiden.

Sommerskole 2020 Fauske SKS

Da skoler og barnehager i hele Norge ble stengt for å redusere koronasmitte, ble hverdagen snudd opp ned for alle. Slik var det også for Vitensenter Nordland og Forskerfabrikken som hadde forberedt seg på å arrangere sommerskoler. Heldigvis fantes det en løsning som gjør det mulig å gjennomføre kursene uansett hva som måtte skje, forteller Forskerfabrikken i en pressemelding.

På Fauske blir sommerskolen arrangert på Newton-rommet på Finneid skole, og det til omtrent halv pris grunnet et samarbeid med Samfunnsløftet fra Sparebank1 Nord-Norge og Salten Kraftsamband (SKS).

Kursdatoer blir mandag 10.8 til og med fredag 14.8 - alle dager mellom klokken 9 og 15.

Se invitasjon

Klikk her for påmelding (påmelding åpner onsdag 22. april kl. 09:00)
 

- For første gang skal Vitensenter Nordland og Forskerfabrikken samarbeide om å holde sommerskoler i Mosjøen, Lovund, Mo i Rana, Bodø, Fauske, Sandnessjøen og Brønnøysund. Sammen skal de spre realfagsglede til barna i lokalsamfunnet. For å forlenge naturfagsopplevelsen får barna en familiebillett til vitensenteret etter at de har deltatt på Forskerfabrikken sin Sommerlab, heter det videre.

- Vi er et opplevelsessenter hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv, forteller Helene Klæbo Møllersen, pedagogisk leder på Vitensenter Nordland.

- For oss er det viktig å gi barna et tilbud hvor de kan eksperimentere og lære om naturvitenskap. Flere av kursene skal holdes her på vitensenteret, og vi gleder oss til å ønske barna velkommen, sier hun videre.

 

 

Årets sommerskole har nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal blant annet få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

- Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft, forteller fabrikksjef Hanne S. Finstad.

- Vitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag.

Et av målene på årets sommerskole er å gi barn fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer. Med vårens nåværende situasjon, er det kanskje viktigere enn noen gang å gi barn tro på fremtiden.

Det ble fort tydelig at sommerskolene kanskje ikke kunne gjennomføres akkurat slik det var tenkt. Det måtte derfor kommes opp med en alternativ plan! Hvis det ikke blir mulig å holde fysiske kurs når sommeren kommer, skal barna møte kurslederne sine i et virtuelt klasserom. Med elektronisk veiledning og forskerutstyr fra Forskerfabrikken skal det gjennomføres spennende eksperimenter hjemmefra.

- Vi håper selvfølgelig at situasjonen er under kontroll til sommeren slik at barn kan møtes og eksperimentere sammen, men vi er uansett sikre på at de vil få en flott forskeruke, forteller Finstad.

- Vi er veldig glade for å ha kommet opp med en løsning som gjøre det mulig å gjennomføre sommerskoler, uansett hva som måtte skje!