Salten Kraftsamband bidrar til nødhjelp i Ukraina

SKS donerer 1 million kroner til humanitær bistand i forbindelse med krigen i Ukraina.

SKS support Ukraine

Allerede før krigens utbrudd var det et betydelig antall mennesker med behov for humanitær hjelp grunnet konflikten som har pågått siden 2014. 

Ifølge Røde Kors var 3 millioner mennesker allerede i behov for bistand. Nå rammes enda flere sivile, menneskeliv går tapt, og det er hjerteskjærende og dypt fortvilende å følge de menneskelige lidelsene som følge av invasjonen i Ukraina.

- Vi kjenner alle på et stekt behov for å kunne hjelpe og bidra til å begrense lidelsene til alle menneskene som er berørte. Det vi kan gjøre herfra er å støtte opp om humanitære organisasjoner som er tett på og som aktivt bistår med forsyninger av mat, medisinsk hjelp, psykososial oppfølging, samt steder å sove, sier konsernsjef i SKS, Liina Veerme.

SKS har derfor valgt å donere 1 million kroner til humanitær bistand og til organisasjoner som nå forbereder seg på en kraftig opptrapping av sin innsats i konfliktområdet. 

- De gjør virkelig en uvurderlig jobb og det beste vi kan gjøre er å støtte opp om organisasjoner som er tettest på med humanitær hjelp. Tiltaket er et felles initiativ blant flere aktører i kraftbransjen i Nord-Norge, blant andre Nordkraft, Lofotkraft og Vesterålskraft som også donerer betydelige beløp. Styret i SKS vedtok på kort varsel vår innstilling om å støtte Ukraina i en vond tid, sier Veerme.