Ladestasjon i Sulitjelma Fjellandsby

SKS Kraftsalg, Sulitjelma Fjellandsby og Officelink har gått sammen om å opprette en ladestasjon for elbiler i fjellandsbyen.

Ladestasjon Sulis
SKS leverer nå fornybar energi til ladestasjon for el-biler i Sulitjelma Fjellandsby

Målet er å bidra med et miljøvennlig tiltak og bidra til økt bruk av elbil generelt, samt det å kunne gjøre Sulisfjellet mer tilgjengelig for elbilene.

SKS og Officelink har tatt initiativ til å sette opp denne ladestasjonen for å utvikle et ladekonsept basert på den innovative laderen ZapCharger. - ZapCharger lader bilen raskt og effektivt ved at laderne kommuniserer med hverandre og sørger for at den bilen som har minst strøm igjen på batteriene får mest ladestrøm, sier Espen Limstrand, elbil-entusiast og direktør for forretningsutvikling i Officelink.

Jørgen Gunnestad, administrerende direktør i SKS Kraftsalg, ønsker å utvikle tjenester til dagens og morgendagens kunder. - Ladestasjoner slik som vi nå har satt opp bidrar til å få tatt i bruk mer av den fornybare energien som blir produsert i området vårt. Denne stasjonen leverer fornybar energi dokumentert med opprinnelsesgarantier knyttet til SKS sin Kraftstasjon Daja, forteller Gunnestad.

- Som åpningstilbud til våre kunder og brukere av Fjellandsbyen tilbyr vi gratis ladding ut april. Så det er bare å ta med seg skiene og kose seg i bakken, og det mens bilen ladder, sier Frode Schjenken Jensen, salgs- og markedssjef i SKS Kraftsalg.

Limstrand forteller at ladestasjonen har fire ladere med type 2 ladere som kan benyttes av de fleste elbil-typene. Og ladding går fort - en Mercedes B Electric Drive vil bruke rundt 2 timer for å ladet batteri fra tomt til fullt.

Endre Grønslett, daglig leder i Sulitjelma Fjellandsby, håper dette tilbudet for elbillestene blir tatt godt i mot.
- Vi ønsker å hele tiden utvikle fjellandsbyen og lage til gode tilbud for våre gjester og besøkende – også de som kjører elbil, sier Grønnslett. Han poengterer at ladestasjonen er til for ladende elbiler, og nå som også SKS spanderer gratis strøm håper vi bilistene sørger for at alle får ta tilbudet i bruk og flytter unna bilene når de er ferdig ladet.