Elnar skal jobbe for ny fornybar i SKS

Til å lede arbeidet med SKS nye satsning innen «Ny Fornybar», har SKS valgt å ansette Elnar Remi Holmen (37).

Elnar Remi Holmen, SKS

Holmen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS) og har bred bransjeerfaring, blant annet som statssekretær i olje- og energidepartementet og har utviklet BRUS fra å være én mann til et lag på fem personer.

- Vi er veldig glade for at Elnar har takket ja til å jobbe sammen med oss for utvikling av fornybar energi i SKS. Gjennom et godt og langt samarbeid med BRUS over flere år har vi lært Elnar å kjenne som en person som brenner for utvikling, både av Nord-Norge som landsdel, men også for fornybar energi. Dette i kombinasjon med hans bakgrunn, både som politiker og de rollene han har hatt i næringslivet, gjør han til en perfekt match målt opp mot oppgavene som venter når han starter hos oss, sier Liina Veerme, konsernsjef i SKS.

De siste 5 årene har han utviklet og formet BRUS, men er nå klar for nye oppgaver.

- Da SKS tidligere i vinter lyste ut en av de kuleste og viktigste jobbene i Nord-Norge, fanget det min interesse umiddelbart. Som leder av BRUS kjenner jeg godt til SKS, og ser frem til å ta fatt på oppgavene som ligger foran oss med satsingen på Ny fornybar. Jeg er takknemlig for lærerike og spennende år i BRUS, men er klar for å nye utfordringer som jeg mener SKS vil gi meg. Samtidig vil jeg sørge for å videreføre det gode samarbeidet med neste generasjon i BRUS, sier Elnar Remi Holmen

Med denne overgangen blir en av regionens viktigste nærings- og samfunnslivstillinger tilgjengelig i en fase med store muligheter med vekst og utvikling i Bodøregionen.

- Med dette vil en av landsdelens viktigste og mest spennende jobber bli tilgjengelig, i BRUS. Elnar har satt sitt preg på organisasjonen, og nå søker vi etter hans etterfølger for å løfte arbeidet videre. Det er en naturlig utvikling med at vi nå skal inn en ny og spennende fase for organisasjonen og Bodøregionen, sier styreleder i BRUS, Morten Jakhelln som er stolt over jobben Holmen har gjort.

Han starter i jobben som leder av Ny Fornybar på andre siden av sommerferien.

Les mer om jobben som leder av ny fornybar her